Moorings Campsite
Door: Lex Tervelde
Blijf op de hoogte en volg Lex
23 November 2018 | Zambia, Monze
Even een paar dagen geen internet…
De reis ging over een prachtige weg dwars door gebergten. Een redelijk nieuwe binnendoor weg welke vlakbij Monze uitkwam. Een erg heuvelachtige en bochtige weg met soms prachtige uitzichten. Wederom veel dorpjes waar allemaal de karakteristieke Afrikaanse ronde hutjes waren gebouwd. Lemen muren en rieten daken. Soms waren ze vierkant maar dan van steen opgetrokken met een zinken dak van golfplaten. Rondom de dorpjes was er weer de nodige kaalslag. Overal rookte het en vele bomen werden weer verbrand tot houtskool. Houtskool is de energiebron om te koken. Nergens is gas aangelegd, net als elektriciteit. De dorpjes zijn verstoken van nuts voorzieningen. De mensen gaan met donker naar bed en staan met licht weer op. Ze leven bij de dag.
De reis ging voorspoedig en vele Baobab bomen trokken aan ons voorbij. Prachtige stammen en takkenstelsel, vaak zo dik dat je meerdere mensen nodig bent om de stam te kunnen omarmen. Hier en daar zijn dorpjes rondom de Baobabs gebouwd. Verkoeling van het bladerdek voor de bewoners. Baobabs zijn niet interessant als brandhout want in de stam zit stampvol vocht. Tijdens het regenseizoen neemt de boom ontzettend veel water op en in het droogteseizoen kan het teren op zijn voorraad.
Onderweg nog even wat inkopen gedaan. Het water was op, geen brood meer en bovenal…geen vodka meer. Inmiddels alles weer aangevuld en met volle auto togen we richting Moorings Campsite waar we een kleine maar gezellige lodge huurden.
Onderuitgezakt met een biertje in onze hand genoten we van het ‘Golden Hour’. Het laatste uur voordat de zon onder gaat met een aangename temperatuur.
Morgen naar Lochinvar!
23 November 2018 - 14:43
Wia:
Dacht dat je geen drank dronk..tertelde.. maar mooi overgebracht je bevindingen..luxe is niet nodig om in leven te blijven..
24 November 2018 - 03:43
Monique:
Mooi verhaal weer en lekker hoor geen jagermeister met chocolademelk Lex